Stel je even voor

Mijn naam is Ian en ik ben 13 jaar oud (geb 2004) en een eerste jaars op het Technasium (Havo/VWO) in Den Haag. Net als mijn broer Duncan woon ik nog lekker bij mijn ouders thuis.

Wat zijn je hobby’s?

Ik hou erg veel van gamen en onderzoek te doen over zaken die mij erg boeien. Dat is heel gevarieerd van wetenschap in het algemeen tot het “DarkWeb”. Soms ontstijgt de kennis die ik hierdoor op doe zelfs mijn ouders en de rest van de familie. Misschien lijk ik wel een nerd maar ik ben een Beta, dat klinkt veel vetter en dat vinden de volwassenen veel interessanter. Op school volg ik in het eerste jaar foto- en videografie. Mede hierdoor en mijn vader als hobby-fotograaf ben ik fotograferen steeds leuker gaan vinden.

“Fotograferen is geen goedkope hobby, dat weet ik. Gelukkig samen met mijn broer en vader kunnen we elkaar veel leren en camera’s en lenzen uitlenen. Makkelijk toch, kost me niks! Ik gebruik een digitale camera van Canon,EOS 1100 D met een 70-300mm en 35-70mm lens. Ik zou graag nog een beter zoomlens willen hebben bijv. de Sigma 150-600mm/f4, dat zou een hele grote aanwinst zijn voor onze camera’s. Oja, af en toe gebruik ook de Nikon Coolpix P900 van mijn vader. Een klein handig cameraatje met een hele coole digitale zoomlens, die messcherpe foto’s maakt. Ik vind het leukste om de natuur, gebouwen, militaire voer- en vliegtuigen en onze hond Tess te fotograferen.”